ВИНАГИ ДО ВАС В НАЙ-ТРУДНИЯ МОМЕНТ Бул. Христо Ботев 125 София, България

Денонощно: 02 931 15 55 0898 470 380

Раб. Време от 08:00 до 17.00 Пон. - Нед.

КРЕМАЦИЯ

Кремация от траурна агенция „Свети Лука“ приема за кремация починали от цялата страна, като може да осигури транспорт на тленните останки от съответното населено място.Кремирането на телата на покойниците се извършва в нови съвременни кремационни пещи.

За извършване на кремацията тялото задължително трябва да е в дървен ковчег и в него не трябва да има метални части, предмети и материали. Горивният процес в пещите е напълно автоматизиран и не позволява влизане на повече от един ковчег. След приключване на горивния процес праха се запечатва в урна.

Траурна агенция „Свети Лука“ организира ритуали във всички православни храмове, гробищни паркове и ритуални зали в София и страната.

Ние ви предлагаме безплатна и компетентна консултация за всичко свързано с транспортирането на покойния от домът му или болничното заведение, до хладилната камера за съхранение и редът при организирането на самият ритуал в София или страната. При невъзможност да посетите нашият офис, наши квалифицирани служители ще се отзоват на място за безплатна консултация по организацията на погребението и необходимите за него документи. Нашата траурна агенция ще ви осигури траурни аксесоари, ковчези за кремация – обикновени и луксозни, драперии, покров, кръст за урнополагането ако ще бъде в гроб, венци с лента със съболезнования, цветя за кремация, помен, траурна жалейка, траурни ленти, траурни шалове, портретни снимки, кетеринг, жито, питка, червено вино, сервиз, свещи; изработва некролози -цветни и чернобели.

За ваше удобство траурна агенция „Свети Лука“ разполага денонощно с лекар за издаване на съобщение за смърт въз основа на което се съставя АКТ за смърт.

Какви са необходимите документи за извършване на кремация?

  • Препис-извлечение от АКТ за смърт.
  • Талон за кремация (разрешително) от лекаря, констатирал смъртта, с който декларира, че не намира данни за насилствена смърт и разрешава тялото да бъде кремирано.
  • Декларация от най-близък наследник в низходящ ред по права линия за желание за извършване на кремация и копие на документа за самоличност на починалото лице. Родствената връзка задължително се удостоверява с представяне на оригинален документ за родствена връзка, акт за брак, свидетелство за раждане или удостоверение за наследници.

Къде може да бъде погребана урната с праха на покойника?

Урната с праха на покойника може да бъде положена в стар семеен гроб или в урнова ниша във всяко едно гробище на територията на страната. Може близките да  я взвмат в дома си или да я транспортират извън страната като спазят съответните изисквания на държавата в която ще бъде транспортирана урната.

  • Полагането на урна на територията на гробищните паркове в София се извършва от служители на ОП „Гробищни паркове“ в присъствие на близките на покойния, след като гробищната администрация е разрешила право на ползване на гробното място/урновата ниша.
  • В определените дата и час трябва да бъдете пред Дом покойник /за Централни софийски гробища/ или пред администрация/ за останалите гробищни паркове /малашевци, бакърена фабрика, Бояна, Банкя – Полето/.

 

Как протича самият ритуал?

Деня и часа за ритуала ще научите на място в нашия офис или по телефона от наш служител.

30 минути преди определения час за ритуала покойникът ще бъде изложен в Дом покойник на съответния гробищен парк.

10 минути преди ритуала покойникът се транспортира до мястото за ритуала /църквата или ритуалната зала/.

Клиентът заплаща таксата на църквата и свещи на място от самата църква. таксата на свещеника и таксата за църковния хор/ който е по желание/ се заплащат лично.

При граждански ритуал е възможно произнасяне на прощално слово от страна на близки, приятели, колеги, което трябва предварително да се съгласува с длъжностното лице, което провежда самият ритуал.

Залата за раздаване, където се събират близките след ритуала се запазва по желание за 30 минути.

Смъртният акт и останалите документи фирмата предава на клиентите при влизане в зала за раздаване.

След 10 – 15 дни от общината по местоживеене се получава удостоверение за наследници.

За 40-ия ден фирмата предлага:

5 броя БЕЗПЛАТНИ  черно – бели некролози.

При нас може да поръчате жито, питка, кетъринг за панихиди, равнение на гроб / ако е погребение/.

Дописване на имена и керамична снимка за стар гроб /ниша/ и направа на паметник за нов гроб или плоча за урнова ниша след 40-ия ден.

Ако имате въпроси позвънете на тел: 02 931 15 55 или 0898 470 380

Подкрепяме семейства

във време на тежка загуба

За вашия комфорт и удобство

Погребение

Траурен Дом Свети Лука извършва погребения във всички гробищни паркове в София и страната, както и в новият православен гробищен парк Св. Архангел Михаил в кв. Бояна.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Задушници и пости през 2021

Траурна агенция

Задушница

 

На задушница ще видите по гробищата жито, вино, сладкиши и всичко. Хората правят това, защото вярват, че в този ден душите на умрелите…

Пости

 

Според Православието, постът изключва всякакви храни с животински произход: не само месо, но и тъй нареченото бяло блажно – мляко, млечни продукти и…

Траурна агенция