ВИНАГИ ДО ВАС В НАЙ-ТРУДНИЯ МОМЕНТ Бул. Христо Ботев 125 София, България

Денонощно: 02 931 15 55 0898 470 380

Раб. Време от 08:00 до 17.00 Пон. - Нед.

Погребална агенция

Погребална агенция  „Свети Лука“

Погребална агенция  „Свети Лука“ извършва погребения във всички гробищни паркове в София и страната, както и в новият православен гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ в кв. Бояна. В случай, че не разполагате със стар семеен гроб за погребение ние ще Ви осигурим безплатен нов гроб. Ние Ви предлагаме безплатна и компетентна консултация за всичко свързано с транспортирането на покойния от домът му или болничното заведени до хладилната камера за съхранение и редът при организирането на самото погребение в София или страната. При невъзможност да посетите нашият офис, наши квалифицирани служители ще се отзоват на място за безплатна консултация по организацията на погребението и необходимите за него документи. Нашата траурна агенция ще ви осигури траурни аксесоари, ковчези за погребението – обикновени и луксозни, драперии, покров, кръст, пирамида, фенер, венци с лента със съболезнования, цветя за погребение, помен, траурна жалейка, траурни ленти, траурни шалове, портретни снимки, кетеринг, жито, питка, червено вино, сервиз, свещи; изработва некролози -цветни и чернобели. За ваше удобство погребална агенция  „Свети Лука“ разполага денонощно с лекар за издаване на съобщение за смърт въз основа на което се съставя АКТ за смърт.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Съобщение за смърт от личният лекар (Ако не се отзове вашият личен лекар, ние разполагаме лекар, който ще го издаде)
  • Ако вашият близък почине в болница, съобщението се издава от лекуващият лекар в съответното болнично отделение.
  • Лична карта или паспорт на починалия – ако е загубена ние ще ви съдействаме за да могат да се подготвят документите за съставянето на Акта за смърт.

За извършване на погребение в старо гробно място 

са необходими следните документи:

  • Квитанция за платено гробно място или служебна бележка оказваща кое е гробното място. (Ако не я намерите ние ще направим справка за да издирим вашето
  • гробно място)
  • Удостоверение за наследници от името на собственика на самото гробно място.
  • Ако починалият не е пряк наследник се изисква писмено съгласие от всички наследници.

Погребална агенция  „Свети Лука“ осигурява безплатно нови гробни места в гробищен парк „Малашевци“. Можем да осигурим и ново гробно място в новия православен гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ кв. Бояна срещу наемане. От съществено важно значение е приготовленията за погребението да бъдат изпълнени внимателно и точно, тъй като при тях няма възможност за повторение.

Как протича организацията и самото погребение.

След съставяне на Акта за смърт запазваме ден и час за самото погребение в зависимост от ритуалът църковен или граждански. Гражданският ритуал се заплаща на място в офис на погребална агенция  „Свети Лука“ и протича по следният начин: близките трябва да бъдат в съответния гробищен парк 30 минути преди започването на самият ритуал, починалият е изложен в Домът на покойника, в определения час започва самият ритуал воден от ритуалчик под фона на музика, някой от близките ако иска да изнесе слово в памет на починалия трябва предварително да уведоми наш служител за да може да бъде поканен от служителя който води ритуала. В края на самия ритуал, близките минават да се простят с починалия и да изкажат своите съболезнования на най-близките. В ритуалната зала не се палят свещи. След като свърши самият ритуал се прави шествие до гроба. След самото погребение близките отиват в залата за раздаване, която наш служител предварително е подготвил по желание на близките. Запазва се за 30 минути При църковния ритуал таксата на свещеника и църквата се заплащат на място от близките, от където се купуват и свещи за самият църковен ритуал. На място в църквата има и църковен хор който не е задължителен, но при желание на близките могат да го ползват,като неговата такса заплащат отново на място. Църковният ритуал протича по следния начин: близките трябва да бъдат в съответния гробищен парк 30 минути преди започването на самият ритуал, починалият е изложен в Домът на покойника, в определения час се прави шествие до църквата където започва църковният ритуал, в края на ритуала свещеника ще покани близките да положат своите цветя и да си вземат последно сбогом с починалия и да изкажат своите съболезнования на най близките, връща голямата свещ която се пали всеки ден по малко в дома и на 40 –ия ден догаря на гроба, прави се шествие до гроба. След самото погребение близките отиват в залата за раздаване която наш служител предварително е подготвил по желание на близките. Запазва се за 30 минути.

За 40-ия ден фирмата предлага:

5 броя БЕЗПЛАТНИ черно – бели некролози. При нас може да поръчате свещи, жито, питка, кетеринг за панихиди, равнение на гроб, както и цялостна организация на панихидата, също и да поканим свещеник който да отслужи панихидата. Дописване на имена и керамична снимка за стар гроб за 40 – ия ден и направа на паметник за нов гроб след 40-ия ден. Ако имате въпроси позвънете на тел: 02 931 15 55 или 0898 470 380

Подкрепяме семейства

във време на тежка загуба

За вашия комфорт и удобство

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Кремация

Траурен Дом Свети Лука приема за кремация починали от цялата страна, като може да осигури транспорт на тленните останки от съответното населено място.

КАКВО Е КРЕМАЦИЯ?

Кремирането на телата на покойниците се извършва в нови съвременни кремационни пещи. След приключване на горивния процес праха се запечатва в урна.

Задушници и пости през 2021

Траурна агенция

Задушница

 

На задушница ще видите по гробищата жито, вино, сладкиши и всичко. Хората правят това, защото вярват, че в този ден душите на умрелите…

Пости

 

Според Православието, постът изключва всякакви храни с животински произход: не само месо, но и тъй нареченото бяло блажно – мляко, млечни продукти и…

Траурна агенция